De werf

Het bruisende middelpunt van het huizer havenfestival is de botterwerf vlakbij de kalkovens. Op deze werf worden de botters onderhouden en gerestaureerd maar nu is deze plaats het middelpunt van het festival.
Een havenfestival is niet compleet zonder het tonen van een aantal oude ambachten. In de werf kunt u zien op welke wijze de oude botters worden onderhouden. En ondertussen ruikt u al waar de paling die vroeger o.a. met deze schepen werd gevangen nu word gerookt.

 

 

Ook kunt u naast een hapje en een drankje genieten van de vele optredens van de shantykoren. De zeemansliederen van deze koren doen de oude tijden van de Zuiderzee vissers weer herleven. Maar op de werf is ook veel ruimte voor de diverse kinderspelen. Er is wat te doen voor zowel jonge als oudere kinderen. Wilt u aanmonsteren op een van de vele botters? Geen probleem. Koop voor een gering bedrag een muntje en vaar mee voor een rondje zeilen op het Gooimeer. U ondersteunt hiermee ook het onderhoud van deze unieke historische schepen.

 

En heeft het bottervirus u te pakken? Meldt u dan aan als vrijwilliger! U bent van harte welkom op onze stand!