Optimist on Tour

Optimist on Tour, voor Michiel de Ruyters in de dop!

Nederland is bij uitstek een watersportland. Een land met duizenden waterrecreanten met hun motorjachten, zeiljachten, roeiboten, surfplanken op het water. En met de nodige zeehelden, Olympisch-  en wereldkampioenen.
Watersport is uitdagend, gezond, relaxend, boeiend en leuk.
Toch merken we dat de interesse bij de jeugd wat aan het teruglopen is en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond probeert daar samen met alle watersportverenigingen en scholen wat aan te doen.
Zo is men in samenwerking met Delta Lloyd, een grote sponsor in de zeilwereld, 4 jaar geleden begonnen met een landelijke watersport promotie voor de jeugd; de Optimist on Tour.
Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben meer dan 36.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Tijdens dit landelijk rondreizend watersportevenement leren kinderen onder begeleiding van instructeurs zeilen in een Optimist.
Veel van de deelnemers hebben een stap gemaakt naar een lokale watersportvereniging of vaarschool. Kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma.
In Huizen is de organisatie van de Optimist on Tour in handen van de watersportvereniging Gooierhaven die met een aantal deskundige begeleiding er voor zal zorg dragen dat maximaal zo’n 200 kinderen lekker een half uurtje kunnen spelevaren.
Zie verder onder jeugdactiviteiten!