Shantykoren

Op diverse podia rond de haven en op het water brengen de beste Shantykoren van Nederland hun zeemansliederen ten gehore.

Zo kunt u onder andere genieten van shantykoor De Zoute Zee uit Huizen, shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen, shantykoor Het Ruime Sop uit Bussum, shantykoor De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen, Piratenkoor Het Zwarte Gat uit Zuidwolde en Shantykoor Windstilte uit Vleuten-De Meern.

Deze shantykoren moet u zelf in levende lijve horen en zien.


Shantykoor DE ZOUTE ZEE
Onze plaatselijke trots hoort als geen ander koor thuis op het Huizer Havenfestival.  Al vanaf de eerste editie van onze feesten  staan zij op de lijst van Shanty koren.Begon het nog een beetje schoorvoetend,  het koor  is enorm gegroeid niet alleen in ledental maar ook in kwaliteit en uitstraling. Het elan spat er van af!


Shantykoor DE VECHTSE PARLEVINKERS

Regelmatig kom je ze weer tegen. Kom je op de Oude Gracht in Utrecht, kijk, daar heb je ze weer die kerels uit Maarssen. Z e zijn een reizende ster in Shantyland en veel overal veel gevraagd. Ruim 50 man wanneer compleet en onder leiding van Arie Vijfvinkel  ( mooie naam overigens) maken ze er  een vrolijke boel van.


Shantykoor HET RUIME  SOP
Het Ruime Sop  één van de betere Shantykoren in Nederland en laat het dubbel en dwars de moeite waard zijn om heel hun optredens  te bekijken en beluisteren.  Vijf keer meedoen aan het belangrijkste Shanty-festival  in Nederland  en dan 3 x de beste zijn en 1 keer de tweede dat doen niet veel koren hun na. Gratis topvertier uit Bussum  op het Huizer Havenfestival.


Shantykoor HET ZWARTE GAT

Het Zwarte Gat is een Shanty koor uit Zuidwolde. Ze komen met twee autobussen fans naar het Huizer Havenfestival alsof wij vocaal overwonnen moeten worden. Ze gaan er volledig voor met 3 keer ruim een half uur theater uit het hoge noorden.

BRUTUS BAKBOORD is de illustere dirigent. Daar moet u bij willen zijn.

 


Shantykoor WINDSTILTE

Al meer dan 24 jaar is het Shantykoor Windstilte een “zilt” begrip; niet alleen in Vleuten-De Meern, maar ook ver daarbuiten. Zelfs buiten de landsgrenzen: in België, Engeland en Duitsland.


Hieronder een korte impressie van 2016