Stichting Huizer Botters

 

 

Meevaren op een authentieke botter? Tijdens het Haven Festival Huizen kunt u een bottertocht over het Gooimeer te maken. De schipper zal u een uitleg geven over de botter en het gebruik van deze schepen in het verleden. En u mag zelf het roer even vasthouden om te ervaren hoe het is om met zo’n schip op windkracht over het water te zeilen.
De afvaarten zijn de hele dag door en vertrekken bij de Kalkovens. Er zijn minimaal 10 botters beschikbaar voor dit soort tochtjes. En mocht u even moeten wachten dan vermaakt u zich ongetwijfeld op de botterkade van de werf waar u van de shanty koren en een hapje en een drankje kunt genieten. Kaartjes kunt u kopen bij de stand op de botterkade.

 

Bottertochten

De Stichting Huizer Botters beschikt over 4 originele voormalige zeilende visserschepen; zogenaamde Botters.
Wij organiseren daarmee o.a. volledig verzorgde zeiltochten voor hen die geinteresseerd zijn in de oude Zuiderzeevisserij.
Meestal in opdracht van bedrijven die het belangrijk vinden om met hun relaties of personeel een aktieve dag op de “hei” door te brengen. Afhankelijk van het aantal geboekte schepen kan dan een dagprogramma ingevuld worden met een een wedstrijd, een bezoek aan één van de andere oude Zuiderzeehavens, een bezoek aan forteiland Pampus of vele ander invullingen.
Ook is het mogelijk om een vaartocht te combineren met een vergadering of bedrijfspresentatie in onze authentieke botterwerf al of niet in combinatie met een uitgebreid (vis)buffet ter afsluiting.
Maar wij worden ook vaak geboekt voor de viering van een jubileum, verjaardag of familieactiviteit.
Per botter kunnen maximaal 12 gasten mee. Wij leveren de geschoolde bemanning, bestaande uit een schipper en een maat. Ook voor grotere evenementen kunt u van ons gebruik maken, als het moet kunnen wij over 30 botters beschikken waardoor u tot 350 gasten kennis kunt laten maken met het zeilen op een historische vissersschuit.
Eerst zelf eens ervaren wat een botteravontuur inhoudt??
Op 16 september kunt u tijdens het Havenfestival Huizen voor 5,= een proefvaart maken van een uur. Kinderen t/m 10 jaar betalen half geld.

 

Vrijwilliger worden?

Bent u enthousiast na het zeilen op een botter geworden meld u zich dan aan als vrijwilliger! U kunt gratis worden opgeleid als “maat” op een botter maar er zijn ook andere leuke vrijwilliger functies beschikbaar. Dus kom eens een praatje maken of kijk eens op de website van : www.huizerbotters.nl