In de media

De Gooi en Eemlander

Raadslid Rob Bource (SGP) is de organisator van het festival E-motion 2017 op zaterdag 16 september in het Nautisch Havenkwartier in Huizen.

Dit nieuwe kleinschalige evenement rond duurzame mobiliteit wordt tijdens en onder de paraplu van het Havenfestival gehouden op een deel van de parkeerplaats waar tot nu toe het Oldtimerfestival werd gehouden. De organisatie heeft de achtste editie van dit jaarlijkse festival met ’klassieke’ voertuigen afgeblazen nadat de gemeente de subsidie had verlaagd.
Begin mei heeft Bource, naar eigen zeggen, van de Stichting Oldtimers Huizen begrepen ’dat zij ook definitief zelfs niet met een kleinschalig festival doorgingen’.

Ik heb hen eerst nog gevraagd of ik dan wel een evenement rond duurzame mobiliteit zou mogen uitwerken. Tenslotte besteedden zij eerder ook al aandacht aan duurzaamheid. Zij gaven aan dat het geen enkel bezwaar was dat ik mijn initiatief – zonder hen – verder vorm zou gaan geven.

Voor Bource het sein om van start te gaan op basis van zijn eerdere onderzoek uit 2013. ,,De markt is de laatste jaren heel erg in ontwikkeling. Een mooie kans dus.”